Kamarai verseny Nyíregyházán

Sikeres „Fábiángyulás” szereplés a kamarai verseny során!

Az OMVK Sz-Sz-B megyei Területi Szervezete korongvadász versenyt szervezett a megyei vadászkamarák csapatai részére. A verseny hagyományt kíván teremteni, lehetőséget biztosítani a vadászoknak, hogy megmutathassák a sörétlövésben megszerzett jártasságukat. Négy tagtársunk is részt vett Szabó Zoltán vezetésével Pest megye képviseletében. Vadásztársaságunk nevében is gratulálunk a verseny résztvevőinek, és nagy örömmel gratulálunk tagtársainknak: Szabó Zoltánnak, Hrencsjár Norbertnek, Kiss Balázsnak és végül, de nem utolsó sorban Kocsi Tamásnak! – Kocsi Tamás tagtársunk beszámolója

Nagyboldogasszony napján Nyíregyházán jártunk a közelmúltban épült vadászlőtéren. 

Kitűnő gondolat a kamarai verseny életre hívása, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a rövid nevezési határidő ellenére 9 megyéből 80 fő érkezett a rendezvényre, ami felülmúlta az elvárásokat.

A verseny gyorsított korongvadászat volt négy pályán. Jó szervezés, megbízhatóan müködő technikai háttér és kifogástalan vendéglátás jellemezte ezt a vasárnapot. A 40 fokos melegben különösen jól esett, hogy délután is volt hideg limonádé, így a várakozás percei kellemesen teltek. Nagyobb létszámú bírói testület segíthette volna a gyorsabb lebonyolítást.

k

Támogatandónak tartjuk a kamara kezdeményezését, hogy a versenyengedéllyel rendelkező lövők mellett a sportvadászok számára külön kategóriát hozott létre. A rekkenő hőségben végiglőni a 100 korongos pályát önmagában is nagy teljesítmény. Büszke lehet egy versenyrutin nélküli vadász, akinek a sörétes puska az évi néhány fácánvadászatot jelenti, hogy egy versenyen 60 korong körüli eredményt tud lőni!

Egy ilyen baráti hangulatú összejövetel kimondott célja, hogy inspirálja a vadásztársakat lőkészségük fejlesztésére, motiválja őket, hogy többet járjanak lőtérre.

Gratulálunk Fazekas Gergelynek, a Sz-Sz-B Megyei Kamara titkárának szervező munkájához és Szedlár Lászlónak a Vuk Lőtér gazdájának a technikai lebonyolításhoz!

A Pest Megyei Kamara mindkét kategóriában indított egyéni versenyzőket és csapatot, végeredményben három bronzérmet hoztunk el. A Galgamácsa Bányavölgyi Vadászlőtér Baráti Köréhez tartozó lövők hozzájárultak Pest megye sikeres szerepléséhez.

Versenyengedélyes csapat: III. hely

Lőrincz Gábor

Papp Norbert

Pittlik Károly

Szabó Zoltán

Vadász csapat: III. hely

Bacskó Zoltán

Hrencsjár Norbert

Kis Balázs, dr.

Kocsi Tamás

kamarai verseny

Vadász kategória egyéni: III. hely

Hrencsjár Norbert

Köszönjük a Pest Megyei Kamara támogatását.

Vélemény, hozzászólás?